Activiteiten Week tegen eenzaamheid

Van 1 tot en met 8 oktober 2019 is het Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid.

Gedurende deze week organiseren wij diverse bijeenkomsten waarbij u meer te weten komt over wat u kunt doen voor mensen die zich eenzaam voelen, maar ook wat vrijwilligerswerk voor u kan betekenen als u zich eenzaam voelt.

Dinsdag 1 oktober – Vrijwilligers(werk) tegen eenzaamheid
We nodigen u uit om vanochtend langs te komen voor een kop koffie met lekkers. Wij informeren u graag over wat vrijwilligerswerk voor u kan betekenen als u zich eenzaam voelt of juist als u zich wilt inzetten voor mensen die zich eenzaam voelen.

Misschien vindt u bij ons wel die leuke vrijwilligersactiviteit waardoor u nieuwe mensen ontmoet en nieuwe gesprekken en vriendschappen ontstaan. Of laat u informeren over de mogelijkheden om u als vrijwilliger in te zetten voor mensen die eenzaam zijn. Kom bij ons langs en laat u verrassen! Vooraf aanmelden is niet nodig. U bent van harte welkom!

Datum en tijd: dinsdag 1 oktober 2019 van 11.00 – 13.00 uur
Locatie:           ZoSamen in Forum Zoetermeer (Stadhuisplein 1)

Donderdag 3 oktober – Workshop Netwerkmaatje maakt het verschil. Kom kijken hoe!
Meer dan een miljoen mensen ervaren eenzaamheid in Nederland. Een sociaal netwerk is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als netwerkmaatje kunt u mensen helpen om hun netwerk te vergroten.

Het Netwerkmaatje is een methode die wordt toegepast door vrijwilligers. Uit onderzoek van het Amc. is bewezen dat de methodiek effectief werkt tegen eenzaamheid. Wilt u kennismaken met deze methodiek?

Martin van de Lustgraaf (www.nfactory.nl) verzorgt tijdens deze Week van de eenzaamheid een interactieve workshop in Zoetermeer. Aanmelden kan door te mailen naar Desiree Ramdien: d.ramdien@mooiwelzijn.nl.

Datum & tijd: donderdag 3 oktober van 10.00 – 12.00 uur
Locatie:            Zoetermeer. De exacte locatie ontvangt u na aanmelding.
Toegang:          Gratis

Dinsdag 8 oktober – In gesprek met Vrijwilliger Thuis
Kom vrijblijvend bij ons langs op locatie bij De Zoetelaar  en hoor wat u voor een stadsgenoot kunt betekenen. Laat u informeren door onze coördinatoren en stel uw vragen aan onze vrijwilligers. Zij kunnen u uit ervaring vertellen hoe het is om als maatje via Vrijwilliger Thuis actief te zijn.

Als vrijwilliger bij Vrijwilliger Thuis bent u namelijk van onschatbare waarde voor mensen met een chronische ziekte en/of beperking of voor mensen met dementie. Uw inzet geeft iemand een paar plezierige uurtjes. Voor de mantelzorger kan uw komst ook van groot belang zijn, omdat hij/zij even wat tijd voor zichzelf kan nemen.

Zo wil bijvoorbeeld mevrouw Van den Berg, die in een rolstoel zit, dolgraag weer eens naar buiten. Voor meneer De Vries die zich erg alleen kan voelen en graag wat nieuwe mensen wil leren kennen zoeken we een netwerkmaatje om hem te helpen met het zetten van de eerste stappen. En kan meneer De Jong, die voor zijn partner met dementie zorgt, binnenkort dankzij uw inzet weer naar z’n klaverjasmiddag?

Kom erbij tijdens deze Week van de eenzaamheid en ga onder het genot van een kopje koffie of thee in gesprek met vrijwilligers en coördinatoren van Vrijwilliger Thuis en ontdek of u zich wilt aansluiten bij ons enthousiaste team!

Vooraf aanmelden is niet nodig. U bent van harte welkom!
Datum & tijd: dinsdag 8 oktober van 14.00 – 16.00 uur
Locatie:         De Zoetelaar, Dorpsstraat 99, 2712 AM Zoetermeer