Lintjesregen 2020

U kunt weer vrijwilligers voor een Koninklijke onderscheiding in 2020 voordragen. Op verzoek van Gemeente Zoetermeer delen wij haar bericht met u:

Geacht bestuur,

Overal in Nederland zetten mensen zich vrijwillig in voor de samenleving. Meestal doen ze dat onopvallend en op de achtergrond. Ook bij uw organisatie of vereniging zijn vast veel mensen die zich in hun vrije tijd inzetten voor hun medemens.

Deze personen zouden best wel eens in het zonnetje gezet mogen worden. Een Koninklijke Onderscheiding is de hoogste waardering die in Nederland kan worden toegekend.

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor een onderscheiding:
– er moet sprake zijn van langdurige vrijwillige activiteiten voor de samenleving; (minimaal 15 jaar een aantal uur per week)
– er moet een brede uitstraling zijn naar de samenleving: bijzondere, persoonlijke verdiensten die door hun uitstraling duidelijk herkenbaar zijn in de samenleving;
– de aanvraag moet u indienen bij de gemeente waar de kandidaat woont.

Kent u iemand die volgens u een Koninklijke onderscheiding verdient voor het vrijwillige werk dat hij of zij verzet voor anderen? Geef deze persoon dan nu op.

Lintjesregen 2019. De foto is afkomstig van de website van Gemeente Zoetermeer

De meeste Koninklijke onderscheidingen worden rond Koningsdag, tijdens de zogenoemde lintjesregen, uitgereikt. Het beoordelen van de aanvragen kost tijd. Daarom dienen aanvragen voor de Lintjesregen 2020 vóór 20 juli 2019 binnen te zijn.

Het landelijke voorstelformulier kunt u vinden op www.lintjes.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw D.M. Elzinga via telefoonnummer 14079 of via onderscheidingen@zoetermeer.nl.

Met vriendelijke groet,
D.M. Elzinga van de gemeente Zoetermeer