Netwerkcafé LVB en vrijwilligerswerk op 27 juni van 10.00 – 12.00 uur

Slechts een klein percentage van mensen met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) doet vrijwilligerswerk, terwijl deze groep zich juist graag wil inzetten als vrijwilliger.

Mensen met LVB hebben, net als iedereen, talenten en kwaliteiten die heel waardevol zijn voor vrijwilligerswerk. Toch is vrijwilligerswerk voor mensen met een beperking niet altijd toegankelijk. Maar hoe zorgt u nu dat ook deze groep kan meedoen en een passende vrijwilligersplek in uw organisatie vindt? Meldt u aan voor ons netwerkcafé en leer hoe u deze talenten kunt inzetten, met als doelstelling een win-win situatie voor organisatie en vrijwilliger!

Tijdens deze bijeenkomst voor verenigingen, stichtingen en organisaties die met vrijwilligers werken, gaat u ervaren en u bewust worden wat LVB is. U krijgt handvatten om LVB te herkennen en tips voor communicatie. Op deze manier maakt u kennis met wie mensen met een licht verstandelijke beperking zijn, hun beperkingen, maar zeker ook hun mogelijkheden en wat er in de praktijk nodig is om hen te begeleiden.

Datum:     27 juni
Tijd:          10.00 – 12.00 uur
Locatie:    Forumcafé (Forum Zoetermeer, Stadhuisplein 1).
Toegang:  Gratis

Graag horen wij vooraf of u bij het netwerkcafé aanwezig wilt zijn. U kunt zich aanmelden door te mailen naar academie@mooiwelzijn.nl. In geval van vragen kunt contact opnemen met Claudia Oosterman, Coördinator Vrijwilligersacademie, op telefoonnummer 06-14.62.57.47.