Over ons

Wij bieden bemiddeling naar vrijwilligerswerk en maatschappelijke stages. Wij verzorgen trainingen en geven advies aan vrijwilligers, verenigingen en organisaties. We leggen verbindingen tussen de vrijwilligers, verenigingen en organisaties. Wij zijn hèt punt voor vrijwilligerswerk en vrijwilligersondersteuning in Zoetermeer.

Mooi welzijn Vrijwilligerswerk Zoetermeer is onderdeel van ZoSamen dat bestaat uit 3 organisaties: Mooi welzijn, MEE Zuid-Holland Noord en Palet Welzijn. ZoSamen is er voor mantelzorgers, vrijwilligers en iedereen die hulp geeft, aanbiedt of vraagt.

MOOI staat voor Maatschappelijke Ondersteuning van Omgeving en Individu. Wij ondersteunen bewoners van jong tot oud die het op eigen kracht (even) niet meer redden. Daarbij worden talenten en mogelijkheden van mensen benut en geven we hen de kans om problemen zelf op te lossen, in en met hun sociale netwerk. Mooi welzijn ziet het daarnaast als haar taak bewoners met elkaar te verbinden. Wij zetten ons in voor het verbeteren van het welzijn in onze buurten en wijken. Dat doen we door in gesprek te gaan en te luisteren naar de vraag van de bewoners. Daarbij hebben we vooral een faciliterende en ondersteunende rol. Mooi welzijn werkt nauw samen met partners in onderwijs, zorg, welzijn, wonen, veiligheid, bewonersorganisaties en de gemeente.

Xtra Mooi Welzijn is een dochter van moedermaatschappij; Xtra. Xtra vormt het bestuur van de welzijnsorganisaties Mooi welzijn, VÓÓR Welzijn, Zebra en Boog. In Xtra zijn tevens de ondersteunende diensten ondergebracht, in een gezamenlijk servicebureau. Vanuit Xtra faciliteren we de welzijnsprofessionals die werkzaam zijn binnen onze werkmaatschappijen. Zij werken in de wijk en versterken daar de kwetsbare burger.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann